Prin serviciile prestate se urmareste cresterea eficientei din punct de vedere al costului, calitatii si sigurantei.
    Metodele de mentenanta aplicate in scopul atingerii obiectivelor noastre sunt:
    - mentenanta preventiva, bazata pe timp si planificare;
    - mentenanta predictiva, bazata pe masuratori directe;
    - mentenanta proactiva, utilizand istoricul echipamentelor, masuratori specifice si inregistrarile planificate in timp.
    Scopul principal il reprezinta reducerea costurilor prin cresterea eficientei si calitatii, aceasta reflectandu-se ᶦin timpul dintre doua reparatiiᶦ.
    In general, mentenanta predictiva este destinata echipamentelor celor mai importante din instalatiile tehnologice, cu rol critic de functionare, asa numitele echipamente ᶦcheieᶦ. Se recomanda monitorizarea continua si in acest sens se efectueaza o planificare eficienta, deoarece problemele sunt identificate cu mult inaintea defectarii intregului echipament. Astfel, interventiile sunt efectuate imediat ce parametrii de functionare indica acest lucru. Durata de viata a echipamentelor este astfel prelungita in mod semnificativ prin detectarea timpurie a problemelor, precum: dezaliniere, dezechilibru dinamic, defecte in lagare, probleme de lubrefiere, probleme electrice etc.
    Performantele inalte ale mentenantei predictive impreuna cu alte proceduri de mentenanta, maresc semnificativ intervalul de timp dintre doua reparatii si reduc numarul acestora in timp. Pentru coordonarea/gestionarea mentenantei RIG SERVICE s-a bazat pe ideea implementarii sistemului integrat (aplicatia software) pentru a asigura servicii la cel mai inalt nivel, cu un minimum de resurse. Detinem ᶦKnow-howᶦ-ul pentru monitorizarea echipamentelor, a parametrilor de functionare (presiune, temperatura, vibratii etc.) si utilizam un software specializat care ofera suport departamentului de mentenanta in vederea stabilirii lucrarilor de mentenanta corectiva. Acest Sistem de Management al Mentenantei, denumit RIG SERVICE MAINTENANCE SYSTEM este integrat impreuna cu alte componente ale sistemului de management in concordanta cu ISO 9001, dupa cum urmeaza:
    - Managementul de gestionare/inventariere,
    - Managementul achizitiilor,
    - Managementul mijloacelor fixe,
    - Managementul economic.