Trecutul, prezentul si viitorul !

Tabara de pictura ed. 1

    In 2013 a avut loc prima editie a taberei de pictura PONTUL EUXIN , cu tema BRIZA MARII – MAREA NEAGRA SI DOBROGEA, editie care s-a desfasurat in perioada 5-18 septembrie 2013 la Camping GPM Holiday.Au participat student, masteranzi, viitori doctoranzi, dar si profesori universitari din patru centre universitare renumite: Bucuresti, Cluj,Iasi,Constanta.
    
    In primele trei zile au avut loc excursii de documentare in nordul,sudul Dobrogei dar sip e insula Ovidiu iar conform participantilor materialul adunat “va fii pentru toata viata”.
    
    Dupa aceste zile minunate participantii au pus pe pinza cu maiestrie si simt artistic tot ceea ce are Dobrogea si Marea mai frumos.
    
    Programul taberei a inclus o conferinta cu tema LEVANTULUI sustinuta de catre academician RAZVAN THEODORESCU, renumitul critic de arta PAVEL SUSARA si dna conf univ DANIELA TURCANU CARUTIU, conferinta la care au fost prezenti participantii din tabara dar si numerosi invitati .
    
    La vernisaj intr-o atmosfera foarte emotionanta au fost prezenti numerosi invitati dl.DECEBAL FAGADAU, dl.CRISTINEL DRAGOMIR, DL.CRISTI DARIE , dl.FLORIN CARSTOCEA – organizator a decernat plachete de onoare, participare si premii in bani promitind tuturor celor prezenti ca vor mai exista si alte editii.

    


Cum s-a născut idea acestei tabere ?
    
    Cred că din patriotism și din dorința de a ajuta tinerii artiști.
    Știind că în Bulgaria, la Balcic există deja această tradiție, am luat decizia într-o dimineață toridă de vară: ”Fac tabără de pictură!”.
    
    Am avut alături de mine o întreagă echipă care a pus ideea mea în aplicare, negândind că astăzi o să ajungă așa o minune și neștiind că este singura tabără privată de pictură.
    
    Deși, inițial a fost propus un număr de 46 tablouri, în final s-a ajuns la 122 tablouri. Aceasta s-a datorat zonelor din Dobrogea, vestite pentru frumusețea lor, în care participanții s-au putut reculege și inspira în excursiile organizate de noi.
    
    Încărcătura culturală a zonelor, veacurile și popoarele care s-au perindat prin acest spațiu au constituit muza artiștilor. Excursiile documentare au fost complexe, dându-le ”material de pictat pentru toată viața”, așa cum au susținut participanții din centrele universitare – București, Cluj, Constanța și Iași.
    
    Toate tablourile sunt extraordinare. Te copleșesc prin delicatețe și grandoare deopotrivă, prin faptul că spun o poveste și prin trăirea spirituală pe care ți-o provoacă. Unele dintre ele sunt pictate cu gingășie, altele se încadrează într-o tonalitate ”gravă”, unele au rotunjimi asemeni dealurilor dobrogene, altele sunt alerte, agitate asemeni valurilor mării, provocându-ți o senzație efervescentă.
    
     Sunt foarte mulțumit de ceea ce a ieșit, sper și cred că și participanții trăiesc aceeași stare.
    
     La cât mai multe tabere de pictură împreună !
    

Florin Carstocea

Contact Info
Click pentru vizualizare harta
AdresaStr. Marc Aureliu nr. 18
900744 Constanta
Telefon+ 40241 586 406
+ 40241 639 500
+ 40(0)372 738 741
Fax+ 40241 586 448
E-mailoffice@rig-service.com
Highlights
dgdfgdfg dfgdfgd.
Wait..